Kaland IL ønsker velkommen til oppstart av E-sport.

«E-sport er elektronisk konkurransespilling der utøverne konkurrerer mot hverandre i ulike dataspill på datamaskiner eller spillkonsoller. Noen konkurranser har pengepremier til de beste utøverne.»

Til å begynne med starter vi med to grupper, der gruppe en er fra femte til syvende trinn, og gruppe to er fra åttende til tiende trinn. Oppstart blir tirsdag 17 januar 2023 i klubbhuset.

GruppeAlderTidspunktMaks antall
G15-7 trinnTirsdager 18:00 til 19:30 *12 – Fullt/Venteliste
G28-10 trinnTirsdager 19:30 til 21:00 *6

*foreløpig tidspunkt, kan bli endret.

Foto:Roy Eknes

Vi har begrenset antall maskiner nå i oppstarten, det vil si at vi må begrense antall medlemmer til å begynne med. Vi ser for oss å doble kapasiteten eller mer ila 2023, dette er avhengig av tilskudd, inntekter, og sponsing.

Eirik Amundsen er med som arrangør og trener. Eirik har mye kompetanse og erfaring, han har tidligere konkurrert i E-sport på høyt internasjonalt nivå, og vi er heldig å få han med på laget!

SpillAnbefalt aldersgrense
Rocket leauge6+
LoL (Leauge of legends)12+
Fortnite12+
Apex Legend16+
Valorant16+
CS (Counter Strike)18+

Alle på en gruppe skal spille det samme spillet da vi skal konkurrere med andre lag. Til å begynne med vil vi da teste ut hvilke spill som barna liker best og flertallet vil da bestemme hvilke spill som til slutt blir valgt. For gruppe en er alternativene Fortnite og rocket League, for gruppe to er det flere alternativ for eksempel: CS, Valorant, LoL, Apex, ect. Dette har med spill kompleksitet og anbefalt aldersgrense å gjøre. For gruppe en vil det være behov for skriftlig tillatelse fra foreldre for å spille for eksempel Fortnite da det har anbefalt aldersgrense 12+.

Det blir også lagt opp til fysisk aktivitet i hallen mellom slagene for å kombinere spilling med fysisk trening. Spillere vil måtte opprette egne brukere for de forskjellige spillene, som i all hovedsak er gratis. Det er mulig å kjøpe skins, battle pass, og forskjellige ting i de forskjellige spillene, dette må dekkes av spillerne. Kostnad for å være med er 600,- per halvår for E-sport og 400,- per år i medlemsavgift til KIL for de som ikke allerede er medlem. Innmelding her!

Spillere er velkommen til å ta med eget utstyr der det er ønskelig, for eksempel headset, spill kontroller, tastatur og lignende. Men det er ikke nødvendig, vi har alt av nødvendig basisutstyr på plass.

Spørsmål kan rettes til e-sport@kalandseid.no eller Eirik.e-sport@kalandseid.no

%d bloggere liker dette: