28/11/2023

Kaland IL ønsker velkommen til E-sport gruppen.

«E-sport er elektronisk konkurransespilling der utøverne konkurrerer mot hverandre i ulike dataspill på datamaskiner eller spillkonsoller. Noen konkurranser har pengepremier til de beste utøverne.»

E-sport gruppen utvider kapasiteten, da vi har vært så heldig og mottatt pengestøtte fra Sparebanken Vest, som gjør at vi innen kort tid har totalt 10 kraftige Gaming PCer! Dette betyr at vi nå får ledige plasser på samtlige grupper. Vi planlegger også oppstart av gruppe for 5. trinn som vi håper å få på plass i vinter 2024, her er det også bare å sette seg på venteliste.

GruppeLedige plasserTreningstid
5 Trinn10planlagt oppstart vinter 2024
6 Trinn2Torsdag 18:00 – 19:30
7 Trinn3Tirsdag 18:00 – 19:30
8 Trinn2Tirsdag 19:30 – 21:00

I tillegg til flere PCer har vi også fått på plass EVOtag som lar oss spille ute når være tillater det. Også EVOtag er kjøpt for pengemidler fra Sparebanken Vest.

Foto:Roy Eknes

Eirik Amundsen er med som arrangør og trener. Eirik har mye kompetanse og erfaring, han har tidligere konkurrert i E-sport på høyt internasjonalt nivå, og vi er heldig å få han med på laget!

SpillAnbefalt aldersgrense
Rocket leauge6+
LoL (Leauge of legends)12+
Fortnite12+
Apex Legend16+
Valorant16+
CS (Counter Strike)18+

Alle på en gruppe skal spille det samme spillet da vi skal konkurrere med andre lag. Til å begynne med vil vi da teste ut hvilke spill som barna liker best og flertallet vil da bestemme hvilke spill som til slutt blir valgt. For gruppene for de minste trinnene er alternativene Fortnite og Rocket League, for gruppene for de eldre trinnene er det flere alternativ, for eksempel: CS, Valorant, LoL, Apex, ect. Dette har med spillkompleksitet og anbefalt aldersgrense å gjøre. For gruppene for de minste trinnene vil det være behov for skriftlig tillatelse fra foreldre for å spille for eksempel Fortnite da det har anbefalt aldersgrense 12+.

Det blir også lagt opp til fysisk aktivitet i hallen mellom slagene for å kombinere spilling med fysisk trening. Spillere vil måtte opprette egne brukere for de forskjellige spillene, som i all hovedsak er gratis. Det er mulig å kjøpe skins, battle pass, og forskjellige ting i de forskjellige spillene, dette må dekkes av spillerne. Kostnad for å være med er 600,- per halvår for E-sport og 400,- per år i medlemsavgift til KIL for de som ikke allerede er medlem. Innmelding her!

Spillere er velkommen til å ta med eget utstyr der det er ønskelig, for eksempel headset, spill kontroller, tastatur og lignende. Men det er ikke nødvendig, vi har alt av nødvendig basisutstyr på plass.

Innmelding for plass og venteliste gjøres på www.kalandseid.no, kontingent belastes ikke før plassen er tildelt.

Spørsmål kan rettes til e-sport@kalandseid.no eller Eirik.e-sport@kalandseid.no

%d bloggere liker dette: